Eleanor & Park – Boek review

 

 


Eleanor & Park – Boek review

bookk

Ik ben geen hele grote boekenverslinder maar vind het wel leuk om zo nu en dan een boek te lezen, vooral als het boek me echt aanspreekt kan ik het snel uitlezen. Op dit moment ben ik het boek Eleanor & Park aan het lezen en moet nog ongeveer 1/4 deel lezen voordat ik hem uit heb. Hoewel ik het boek dus nog niet helemaal heb uitgelezen wil ik toch een soort review schrijven.

Het verhaal spreekt met vooral aan omdat het net iets anders is dan de meeste romantische-teen verhalen. Het gaat dan wel over een jongen en een meisje die voor het eerst verliefd worden (op elkaar) maar het verhaal is veel meer bijzonder dan dat je denkt op het begin. Eleanor is een heel uniek meisje, rood haar, heel groot en kleedt zich anders dan alle anderen om haar heen. Park is een wat ‘normalere’ tiener en heeft ook aardig wat vrienden, in tegenstelling tot Eleanor die nieuw op school komt en het moeilijk vindt om zich aan te sluiten bij de rest. Park en Eleanor ontmoeten elkaar in de bus en dat is dan ook de reden dat de twee bevriend worden.

image (1)

Ik vind het boek verder ook erg leuk geschreven. Het boek is geschreven vanuit twee standpunten, Eleanor en Park. Je komt dus precies te weten hoe ze allebei denken en dat zorgt ervoor de je meer sympathie voor de karakters krijgt en ‘trekt’ je ook wat meer het boek in. Wat ik ook leuk vindt is dat de karakters niet allebei heel simpel zijn maar een hele ingewikkelde en interessante manier van denken hebben wat het boek nog beter maakt. Park en Eleanor worden verliefd op elkaar op een hele bijzondere manier, niet heel cliché maar meer realistisch.

Ik raad het boek zeker aan voor iedereen die van romans houdt, en op zoek is naar een leuk en interessant boek. Ik vind het zelf in ieder geval een erg leuk boek om te lezen!

Love – Luka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *