Musical tag!

efteling_theater_musical_doornroosje
Hey allemaal! Ik zag bij Anne Solveig de Musical tag voorbij komen en ik vond hem erg leuk. Ik ben nou zelf eigenlijk niet naar heel veel musical’s geweest (met name omdat mijn familie niet van musicals houd), maar ik vind ze wel erg leuk om te zien. Ik denk dat de laatste keer dat ik een musical gezien heb misschien wel drie jaar geleden is.. haha misschien de verkeerde tag uitgekozen? Toch wilde ik deze tag graag doen omdat ik musicals zelf wel erg leuk vind om te zien! 

Welke musicals heb je gezien?
Nou zoals ik al zei, niet veel! Maar toen ik nog erg klein was ging ik vaak naar de efteling om musicals te zien, dus daar heb ik redelijk wel wat musicals bekeken.
Van oud naar nieuw – De eerste musical was Doornroosje in de efteling. Ook heb ik De kleine zeemeermin en Tita tovenaar in de Efteling gezien. Daarna heb ik (als het goed is) Pippi lang-kous gezien. Daarna Annie, en als laatste Tarzan.
Wat was de eerste musical die je zag?
Doornroosje. Ik heb zoals ik al zei deze in de Efteling gezien. Ik was vroeger (3,4,5 jaar) heel erg fan vaan K3. Ik weet nog dat ik er heel erg veel zin in had omdat K3 kwam, ik zat er heel erg naar uit te kijken. Uiteindelijk had K3 afgezegd en dat vond ik heel erg jammer. Ik was echt heel teleurgesteld daarin. Toch ben ik met mijn moeder naar de voorstelling geweest en ik vond het uiteindelijk heel erg leuk. Ik had er ook een band van en die keek ik super vaak. Ik heb heel erg genoten van die musical.  
Welke musical heb je als laatste gezien?
Tarzan. Ik heb deze denk ik drie jaar geleden gezien in het circustheater. Ik vond deze ook super leuk, en een hele leuke belevenis. Mijn oma had 2 kaarten gewonnen en die gaf ze toen aan ons. Ik ben toen weer met mijn moeder geweest, omdat mijn vader en broer er gewoon niet zoveel mee hebben (met musicals). Het was een hele leuke ervaring, doordat het nog net wat professioneler was dan de musicals die ik ervoor had gezien.  
Wie is je favoriete musicalacteur en actrice?
Chantal Jansen for sure! Ik weet niet wat het is maar ik vind haar heel leuk als musical actrice. Bij televisie programma’s vind haar dan wat minder, maar in musical’s vind ik haar echt heel leuk. Ze komt altijd erg spontaan over, ik vind haar zangstem gewoon prima niet geweldig goed, maar vooral haar acteerwerk vind ik leuk. Ik heb haar ook gezien in de Tarzan musical en ik vond haar daar erg leuk in spelen. 
efteling_theater_musical_de_kleine_zeemeermin
Welke acteur of actrice hoef je niet perse in een musical te zien?
Uhhmm.. ik heb niet echt een bepaald persoon in mijn hoofd. Ik moet eerlijk zeggen dat ik Kim-Lian nou niet geweldig vind. Ik heb haar in de Kleine zeemermin gezien en toen vond ik haar wel leuk, simpelweg omdat ik haar kende van tv haha. Nu ik ook stukjes van haar in Legally Blonde heb gezien, vind ik haar nou niet geweldig. Het is niet dat ik haar niet leuk vind, alleen hoef ik haar niet perse te zien in een musical.
Welke musical heeft je het meeste verrast?
Tarzan! Ik vond het heel gaaf dat er mensen van het plafond naar beneden gleden op touwen en ik vond het decor ook erg spectaculair. Waarschijnlijk omdat ik daarvoor nog geen musical zoals deze gezien had.
Welke musical vond je tegenvallen?
Hmmm..  Geen een denk ik. Ik vond Tita tovenaar leuk alleen niet ‘supergeweldig’. Maar nog steeds vond ik dat ook een leuke musical om te zien. 
Heb je een musical meerdere keren gezien?
Nee. Ik heb Doornroosje wel op band erg vaak gezien, en natuurlijk in het echt, maar ik heb nog nooit een musical twee keer in theater gezien. 
Wat is je favoriete musicalnummer en CD?
Ik weet nog goed dat ik van Pipi-langkous een CD had. Ik was hier erg blij mee en ik had thuis een klein radiotje waar ik hem opzette en daarop ging zingen en dansen. Er was 1 nummer op de Cd die ik ‘eng’ vond omdat een gemene/wrede vrouw dat nummer zong, dat nummer sloeg ik altijd over haha. 
Van welke musical baal je dat je hem niet hebt gezien?
Wicked. Toen deze musical draaide wilde ik hem al erg graag zien. Mijn twee beste vriendinnen gingen er alle twee naartoe en ze vertelde me dat hij echt SUPER leuk was. Ik wilde er toen zo graag naartoe, maar heb hem nooit gezien. Ik vergat elke keer kaartjes te kopen, en uiteindelijk is het er niet van gekomen. Vind ik nog steeds jammer!
Naar welke musical kijk je uit?
Geen, ik weet niet welke musicals er allemaal aankomen, en ik ben hier normaal ook niet echt op de 
Wat zijn je vijf favoriete musicals?
Nou heb ik er niet veel gezien maar hier komen ze:
1.  Doornroosje
2. Tarzan
3. Kleine zeemeermin 
4. Annie
5. Pipi Lang-kous 

Dat was dan de Musical tag. Ik vond hem erg leuk om te doen en weer oude herinneringen op te halen. 
Hope you enjoy! X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *